Nou làser podològic. Tecnologia eficaç per al tractament de patologies dels peus.

La consulta de Podologia & Ortopèdia Albert Ruiz, situada en el número 97 del carrer Josep Coroleu de Vilanova i la Geltrú, incorpora una nova màquina revolucionària per a tractaments podològics. Es tracta de la S30 PODYLAS, un làser d’última generació per al tractament de l’onicomicosis (fongs en les ungles), berrugues plantars, helomas neurovascular i altres alteracions del peu.

El tractament làser ha demostrat una alta eficàcia per eliminar els fongs de les ungles de manera ràpida, còmoda i segura. L’exposició del fong a la llum làser inhibeix el seu creixement i ho destrueix. Es requereix una sessió cada 15 dies d’uns 10 o 15 minuts en funció de l’afectació de les ungles, en les quals el pacient no sent cap dolor (encara que pot sentir una petita sensació de calor en l’ungla tractada). Tres o quatre sessions seran suficients. Això suposa un gran avanç en el tractament de la onicomicosis, ja que fins ara les opcions es limitaven a cremes i laques amb resultats lents i discrets o medicació oral amb efectes tòxics secundaris.

La berruga plantar és una lesió dolorosa que apareix, en un nombre variable, a les plantes dels peus. Si están situades en punts de pressiò, poden tenir un aspecte similar a les callositats. El làser ens permet tractar la majoria de berrugues plantars d’una forma ràpida, còmoda i indolora. Depenent de les seves característiques, es necessiten una o dues sessions per destruir-les.

Una de les patologies més freqüents en les consultes de podologia són els helomes i hiperqueratosis plantar intractable o “clau plantar”, unes lesions produïdes per l’alteració en el procés de queratinización de la pell. Si no es tracten inicialment, amb el temps es forma un nucli dur i profund especialment dolorós quan hi ha pressió, condició pel la qual s’anomena “intractable”. El principal tractament utilitzat fins ara és el desbridament o deslaminació de la lesió mitjançant bisturí i redistribució de les pressions. La llum làser, en canvi, pot aprofundir amb menor dificultat fins al nucli de la lesió i aplicar l’energia làser per afavorir la regeneració del teixit. Algunes d’aquestes lesions requereixen generalment complementar-se amb tractaments biomecànics.

Ja des dels anys 80 és conegut que el làser aplicat a potències baixes té un efecte antiálgic, antiinflamatori i regeneratiu. Es així com el làser podològic S30 Podylas pot tractar eficaçment la fascitis plantar, el dolor del hallux valgus (galindons), les metatarsalgies, i aplicar-se a tractaments postquirúrgicos del peu (cirurgia del hallux , dits en urpa i altres cirurgies de l’avantpeu) per accelerar la seva recuperació.

La incorporació de la tecnología láser suposa un avanç important en els tractaments podològics, actuen de manera eficaç, ràpida, indolora i sense efectes secundaris.

Aquesta entrada ha esta publicada en Podólogo Vilanova. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari